Kosár: 0 HUF

A kosár jelenleg üres.

TOVÁBB

Keressük új irodavezetőnket!

Dolgoztál már csapatban?

Rendelkezel irodavezetői, adminisztrátori tapasztalattal?

Szívesen dolgoznál kreatív újrahasznosítással, upcyclinggal foglalkozó cégnél?

Legyél Te is a Medence Csoport, Budapest népszerű upcycling design csapatának tagja.

 

Medence Art&Craft Adventi műhely és PoP-up vásár
TOVÁBB

Medence Art&Craft Adventi műhely és PoP-up vásár

Ajándékozz magadnak élményt, szeretteidnek pedig a magad által készített ajándékot a fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében! December 15-én, vasárnap a Medence Csoport Ménesi úti új műhelyében különleges alkalmat rendez a BUDAPEST FASHION & DESIGN NIGHT keretében. Egész nap kézműves műhelyek, design kiállítók és POP-UP vásár, forralt bor, jó hangulat.

NYITOTT MŰHELY - STÚDIÓLÁTOGATÁS
TOVÁBB

NYITOTT MŰHELY - STÚDIÓLÁTOGATÁS

Bemutatkozik a Medence Csoport három alapítója: Gross András, Magyar Gergely és Terebessy Tóbiás. Három arc, három karakter, három irány, amely meghatározza a csoport húszéves tevékenységét: az első molinó-workshoptól a ReBoot kültéri bútorcsaládon át a Ménesi úti "mélyvízig". Három napon keresztül műhelylátogatással és prezentációval várják nemcsak az újrahasznosítás szerelmeseit.

#SZODÉ - Kovács Andrea//Kurszán
TOVÁBB

#SZODÉ - Kovács Andrea//Kurszán

Volt olyan kollázsművész, aki meztelenül szaladgált a saját kiállításán, és volt, aki a képével egy erősen konzervatív társadalmat rázott fel, és indította útjára a pop artot. Ha ekkora happening nem is, de a képzeletet próbára tevő kollázsok a Medence csoport kiállítóterében is lesznek. A megnyitón lesz pop-up kollázskészítés és "kollázs-értelmezés" is.

Városi struktúrák – Tóth Enikő kiállítása
TOVÁBB

Városi struktúrák – Tóth Enikő kiállítása

Tóth Enikő Győrből származó festőművész. Idén diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész szakán. A kiállításon bemutatott képek egy évek óta tartó munkafolyamat gyümölcsei. A munkák elkészültét megelőzte egy hosszas város- és építészettörténeti kutatás, ami első sorban a városszerkezetre koncentrált. A festő célja az volt, hogy az általa jól ismert és kedvelt környezetet - első sorban Győr városát - egy sajátos és újszerű vizuális nyelvezettel mutassa be, az épített környezet adottságainak és jellegzetességeinek tanulmányozása eredményeként. 2016-ban a projektjével elnyerte az Új Nemzeti Kiválóság Program művészeti ösztöndíját. A kiállításon megtekinthető anyag egy része erre a pályázatra készült. Megnyitó: 2017. szeptember 20-án, 18:00 órakor.
REART / Az anyag nem vész el csak ARTalakul
TOVÁBB

REART / Az anyag nem vész el csak ARTalakul

Fenntartható fejlődésünk egyik alapja az újrahasznosítás. Akárcsak vendéglátónk, mi is bizonyos értelemben újrahasznosítunk. Ennek szellemében tiszteleg egy rendhagyó tárlattal a debreceni NDK (Neue Debreczenische Kunst -Új Debreceni Művészet, -Nehezen Definiálható Közösség) művészcsoport, a budapesti Medence csoport Pipa utcai kiállítóterében.

SYMMETRICON - SZARKA FEDOR GUIDO
TOVÁBB

SYMMETRICON - SZARKA FEDOR GUIDO

„Eleinte csak kísérletként induló, de immáron több éve folyamatosan bővülő, mostanra már sorozattá formálódott fotóalapú képek készítésénél röviden a szimmetria foglalkoztat. Az organikus, élő formák tükrözése, s általuk a szemnek azonnal felismerhető szabályosság, a nyilvánvalóvá tett REND.” Szarka Fedor Guido 2017

Binpile
TOVÁBB

Binpile

A Binpile egy olyan rendszer, melynek felhasználásával bárki könnyen és gyorsan állíthat össze bútorokat, egyedi igények mentén. Háromszög, négyszög és hatszög keresztmetszetű elemek alkotják, amelyekből végtelenül változatos formák alakíthatók ki, s a rácsszerkezetnek köszönhetően az egyes modulok könnyűek, ugyanakkor jól terhelhetők. Több elem összeépítésével nagyon különleges grafikus jellegű struktúra alakítható ki.  A felhasznált faanyag a 19. század második felében szálfatutajként úsztatva érkezett Magyarországra a Kárpátokból. Ezeken a tutajokon különféle faeszközöket és gyümölcsöt szállítottak, sőt rajta utaztak az ácsok is, akik megérkezve ebből építették a budapesti házak tetőgerendázatát. A Binpile ezt, a ma épületbontások révén felszínre kerülő anyagot hasznosítja újra. 
 

KŐ Boldizsár - Meseterek
TOVÁBB

KŐ Boldizsár - Meseterek

A „játszóterek nagymestere” grafikus-tanár szakon végzett, majd illusztrálással is foglalkozott. Játszóterei tervezésénél régi játékokat egyaránt kutatott és beépített, de saját „fejlesztésű” elemekkel is gazdagodtak művei, amelybe természetesen beépítette a hagyományos játszótéri elemeket is. Lehet, hogy nem tudtok róla, de biztosa jártatok már egy olyan játszótéren, amit Kő Boldizsár tervezett, és abban is biztosak vagyunk, hogy ti is nagyon szerettétek. Ő is csapatban dolgozik zenészekkel, képzőművészek és mesemondókkal együtt, közös munkával születnek meg az új játszóterek. 

medence reconcept 10
TOVÁBB

medence reconcept 10

Tíz év telt el azóta, hogy a Szigeten megrendeztük az első közösségi alkotóműhelyt, ahol reklámmolinóval és építési reklámhálóval dolgoztunk. Azóta az újrahasznosított anyagokból táskákat készítő márka a design és a recycling területén külön-külön is elismert márkává alakult. 
 
Az évforduló alkalmából ünnepi kiállítást tervezünk, amelyen bemutatjuk a márka fejlődési folyamatát. 
VOID - AlwaysDrawingLines
TOVÁBB

VOID - AlwaysDrawingLines

7 Év után újra egyéni kiállítással jelentkezik VOID, azaz Gabai Gergő, a Sziget Workshop Zóna Stencil Workshopjáról jól ismert művész.

Egy ponton túl
TOVÁBB

Egy ponton túl

A határ egyszerre nyit és zár, egyszerre segít és gátol, de transzparens csak igen ritkán szokott lenni. Poroszlai Eszter festett felületein és objekt szerű képtárgyain a határok szinte kivétel nélkül transzparensek.

OFF BIENNÁLÉ BUDAPEST
TOVÁBB

OFF BIENNÁLÉ BUDAPEST

A Nemzeti Tankönyv Bizottság újra egyhetes workshop-kiállítást szervez. Középiskolás diákokkal és más érdeklődőkkel közösen építjük a faliújság és emlékmű-makettek formájába rendezett, Magyarországról és a magyarokról szóló sztereotípiák gyűjteményét. Ennek tartalmi alapjául a résztvevők saját, külföldi ismerőseikből álló hálózatukon keresztül előzetesen beszerzett sztereotípiái szolgálnak. Szintén a workhop-kiállítást megelőzően a diákok az együttműködő iskolákban a hozzáférhető külföldi tankönyvekkel és az azokban található magyarokra vonatkozó narratívákkal ismerkednek meg szaktanár segítségével.
 
FLASHBACK
TOVÁBB

FLASHBACK

Az egyedi,  izgalmas festészeti technikával dolgozó alkotó fatábláin nyomon követhető az elmúlt húsz év, amely alatt megfordult körülöttünk a világ, vagyis a rendszerváltás útkeresése után elérkeztünk a mába. Egy valóságos, történelemben létező város túlélőinek hétköznapjait vizsgálja, mely őrzi közép-kelet európaiságát sajátos nagyvárosi spleen hangulatával, történelmével és mai kozmopolita, világvárosi jellegével.

 

MESEKAVICS
TOVÁBB

MESEKAVICS

MESEKAVICS KAVICSFESTŐ WORKSHOP Parádi Orsival. FESD MEG A SAJÁT KAVICSMEDÁLOD VAGY KITŰZŐD! Szeretsz festeni? Festettél már kavicsra? Most megfestheted a saját kavicslényeidet! Választhatod a Mesekavics állatait, KUKAC, KATICA, BÉKA, BAGOLY, PANDALA, vagy kitalálhatsz saját fantáziaállatokat. A lényeg úgyis az alkotás!
GLOW - Ragyogás
TOVÁBB

GLOW - Ragyogás

Németh Klára - Festészet és design - Akvarell és tűzzománc

 

Németh Klára több mint 30 éve foglalkozik festéssel. Az utóbbi időben főleg geometrikus formákkal és élénk, energikus színekkel tervez tűzzománc kompozíciókat, ékszerként, képként, murális alkotásként. Keze alól változatos zománclapok, karakteres betűk, feliratok, dekoratív felületek kerülnek ki különféle külső- és belső terek díszeként. Az alkotó egy mára háttérbeszorult technikát elevenít fel, helyezi friss kontextusba. 

KUHATAG műhely
TOVÁBB

KUHATAG műhely

Budapest Upcycling vol'1: KUHATAG műhely 

 

Rácz Dániel és Dömsödi Levente kiállítása Megnyitó:  2015. JANUÁR 23, 18:30

IMAGE
TOVÁBB

IMAGE

RICHARD WAGNER FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA

MEGNYITÓ: 2014. OKTÓBER 17. PÉNTEK 19 ÓRA

A KIÁLLÍTÁS MEGTEKINTHETŐ: OKTÓBER 20 - NOVEMBER 7. KÖZÖTT HÉTKÖZNAP 10-18 ÓRÁIG.

Richard Wagner műveiből összeállított kiállítás középpontjában a női akt esztétikája áll, sajátos, alternatív megközelítésben. A képeket a valóságtól eltérő, kortalan képi világban helyezi, a formák szürreális, torz világa az esztétikum újraértelmezését sugallják. A hagyományos festészeti technikák, a clair- obscur es a sfumato, modern kompozícióban jutnak kifejezésre.

SUSCO Konferencia és kiállítás 2014
TOVÁBB

SUSCO Konferencia és kiállítás 2014

A Medence Re+concept projektet is bemutatjuk a vásáron!

 

Az Antall József Tudásközpont két napos nemzetközi fejlődési konferenciát szervez 2014. október 2-3-án, Budapesten, a Millenárison. A SUSCO Budapest sorozatnyitó idei rendezvénye az általános céloktól és az első lépésektől a konkrét megvalósításig, a szavak tettekre váltásáig öleli fel a fenntartható fejlődés témakörét. 
 

Érdemes regisztrálni, hiszen a konferenciához a közönség számára ingyenes SUSCO Expo is kapcsolódik, ahol a látogatók a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett szervezetek és cégek érdekes és fontos innovációit ismerhetik meg testközelből.

MEDENCE RE+CONCEPT CSR
TOVÁBB

MEDENCE RE+CONCEPT CSR

A Magyar Formatervezési Díj különdíjjal (2012) is elismert, újrahasznosítással évek óta foglalkozó Medence Csoport és a település önkormányzata 2013  őszén kezdte el azt az együttműködést, amelynek köszönhetően tegnap több, mint negyven fürgedi kisiskolás színes, újrahasznosított anyagból készült, egyedi design táskával indulhatott iskolába.