Kosár: 0 HUF

A kosár jelenleg üres.

A Magyar Formatervezési Díj pályázat és a díjazottakat bemutató kiállítás az évek során a szakma egyik legfontosabb eseményévé vált. A pályázat lebonyolítója, a Magyar Formatervezési Tanács meghívásos pályázatán nyertük el a 450 négyzetméteres kiállítás tervezési és kivitelezési munkáit.

Részlet a koncepcióból:
Minden átlátható egy végtelennek tűnő fehér síkon. Belépés csak cipő nélkül, vagy lábzsákkal!

Az Iparművészeti Múzeum első emeleti dísztermét és a szürke termet fehér padlószőnyeggel borítottuk erre a különleges alkalomra így az egész terem egy hatalmas posztamenssé változott.

A Díjazott és kiállított munkák nem kiemelve, elkülönítve, hanem installálás módja szerint csoportosítva demokratikusan, egymás mellett, kiemelés nélkül a Földön/Asztalon/Kereten/Falon vannak elhelyezve. A zsűri döntése, értő szeme emeli ki a kiállított/díjazott munkát, a közönséget is néha dilemma elé állítva. A fehér hátterű műteremfotók hangulatát szeretné visszaadni a kiállításterv, a sablonok, posztamensek, fehér kubusok nélkül. Egy nagy asztal, ahol mindenki elfér egy nagy egybefüggő falfelület előtt.

A díszteremben nem került be külön épített installáció. Az elhelyezendő tárgyak egy része közvetlenül a padlón, eltérő színű ragasztószalag csíkokkal kijelölt pozíciókban állnak. Ezek a nagyobb tárgyak, bútorok, mopedek, és a 20 db. szabóbaba az öltözékekkel, a hozzájuk tartozó tablók is a földön elhelyezve. A DMD kiállítók a bejárattal szemben, kétoldalt totemeken kerültek bemutatásra.

A hosszú teremben egy nagyméretű, több darabból összeállított, 18,2 m hosszú, 2 m széles, 70 cm magas, fehér felületű, minden oldalról fehér lappal borított asztalon vannak a kisebb tárgyak, az asztalon a tárgyak alatt a tablók is, fektetve.

A függesztendő tárgyaknak épült egy fehérre festett 2,5*3*2.5m zártszelvény keret.

A szokatlan földre helyezett tablók és a lábzsák/vagy cipő nélküli állapot miatt a látogató biztosan más viszonyba kerül a kiállítással, kizökken a normál pozícióból. Van, akit ez zavar, diszkomfort érzete támad, és van, aki élvezi az efféle érdekességet.

A meglévő kiállítási világításon túl teljes színspektrumot visszaadó, nagyteljesítményű LED reflektorok is beépítettünk a díszterembe. 

MFD 2016

 

Magyar FORMATERVEZÉSI DÍJ 2016

kiállítási installáció 

 

-Minimal White Room-

 

A kiállítás 2016. szeptember 23 -tól november 20-ig

látható az Iparművészeti Múzeum első emeletén.

 

Megrendelő:
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala / Magyar Formatervezési Tanács

 

Installáció:
Gross András belsőépítész, Medence Csoport

 

Munkatársak:

Eőry Zsófia, Terebessy Tóbiás, Mihályi János, Buczkó Bence, Simon Berry

 

Grafika
Balogh Balázs tervezőgrafikus

 

Fotó:

MFT

Gross András

Mihályi János

 

 

Érdeklődöm